ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 - Παράταση μέχρι τις 20 Μαρτίου 2019 λαμβάνει η Πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες σε portofolio review που θα λάβει την μορφή έκθεσης στην Αθήνα τον Απρίλιο που απευθεύνει η εικαστική συλλογικότητα ARC. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας, στόχος της ενέργειας αυτής είναι η επέκταση της με νέα μέλη, αλλά και η ανάπτυξη συνεργειών σε μελλοντικά projects της, ακόμη και εάν επιλεγέντες καλλιτέχνες για συνεργασία δεν  επιθυμούν να ενταχθούν μόνιμα στις τάξεις της.

Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση της ομάδας στην Θεσσαλονίκη (στο πλαίσιο του Art Thessaloniki International Art Fair) και στην Αθήνα η ARC θα παράγει μια σειρά από projects και θεματικές και ειδολογικές εκθέσεις μικρότερης κλίμακας, θα υποστηρίξει πρωτοβουλίες των μελών τη και συνέργειες με άλλους καλλιτέχνες στην Ελλάδα.

Όροι και προϋποθέσεις /Ποιους αφορά η Πρόσκληση
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να αποστείλουν στην Ελληνική Γλώσσα, μέχρι τις 20 Μαρτίου 2019 στο arcgreece@gmail.com, ή/και με την χρήση WeTransfer για "βαριά" αρχεία που δεν μπορούν εύκολα να σταλούν με email:

1. ένα βιογραφικό,
2. μία δήλωση (statement) για το έργο τους,
3. στοιχεία επικοινωνίας
4. περισσότερα από 4 ενδεικτικά έργα, μαζί με τις περιγραφές τους, τις διαστάσεις τους, τα υλικά τους, ή οποιαδήποτε σχετική λεπτομέρεια θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε καλύτερα το έργο. 

Χωρίς να αποτελεί απαράβατο όρο ή αποκλειστικό κριτήριο, η πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται κυρίως σε εικαστικούς καλλιτέχνες ηλικίας 25 - 45 οι οποίοι έχουν ως βασικό μέσο έκφρασης την ζωγραφική, την χαρακτική, την εικαστική φωτογραφία, την γλυπτική και τις  εικαστικές εγκαταστάσεις (installation).  Η συλλογικότητα δεσμεύεται να εξετάσει κάθε πρόταση που θα γίνει, εφόσον είναι πλήρης και περιλαμβάνει το υλικό που ζητείται. Προτάσεις που δεν απαντούν στα ζητούμενα της Πρόσκλησης δεν θα εξεταστούν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν θα δοθεί καμία επιπλέον παράταση σε αυτή την πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Σχετικά με την ARC - Art Revisited Collective
H ARC είναι μια ανεξάρτητη συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών, ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2018 αποτελείται από 14 μόνιμα μέλη και περισσότερους από 50 affiliates από όλη την Ελλάδα, και μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει δράσεις, projects και εκθεσιακή δραστηριότητα εμπορική και μη. Τα μέλη της παράγουν συντονισμένες, ομαδικές, τμηματικές, αλλά και ατομικές δράσεις αλληλοϋποστηριζόμενα, με τον συντονισμό και την υποστήριξη ως προς την διοργάνωση του Εικαστικού Επιμελητή κ. Πάρη Καπράλου, αλλά και άλλων Θεωρητικών, Ιστορικών της Τέχνης και άλλων παραγωγικά εμπλεκομένων στον χώρο των εικαστικών τεχνών που συμβάλλουν στον διάλογο και την προαγωγή τους. Πληροφορίες και διευκρινίσεις δίνονται με email στο arcgreece@gmail.com.