ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 11


Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019 - 
Ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες   με στόχο την συνεργασία στις δράσεις της,  την συμμετοχή στην συλλογικότητα, αλλά και την υλοποίηση/συνδιοργάνωση δράσεων και projects που θα προταθούν, με ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ την ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2019, ενόψει του προγραμματισμου μας για εκθέσεις και δράσεις την περίοδο που ξεκινά το Φθινόπωρο 2019 σε όλη την Ελλάδα, απευθύνει η ARC - Art Revisited Collective. 

Για να θεωρηθεί έγκυρη η υποβολή θα πρέπει να αποστείλετε τα στοιχεία επικοινωνία σας (email & κινητό), βιογραφικό σημείωμα, και να μας δείξετε πρόσφατα, τρέχοντα έργα σας (είτε με παραπομπή σε ακριβή διεύθυνση ιστοσελίδας που εμφανίζει υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης φωτογραφίες τους, βίντεο, ή να  αποστείλετε έργα σας σε υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες μέσω wetransfer). Υποβολή και ερωτήσεις/απορίες μπορείτε να στέλνετε μόνο στην διεύθυνση arcgreece@gmail.com με θέμα ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Ενδεικτικά, αλλά όχι αποκλειστικά, η ομάδα ενδιαφέρεται να συνεργαστεί με ζωγράφους, χαράκτες, γλύπτες, installation artists, φωτογράφους (με καθαρά εικαστικό προσανατολισμό στο έργο τους), performance artists. Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός ως προς το φύλο, την καταγωγή, το μέσο που αξιοποιεί ο καλλιτέχνης, ούτε καν γεωγραφικός περιορισμός, αν και οι δράσεις που προγραμματίζονται   για την προαναφερθείσα περίοδο αφορούν κυρίως την Ελλάδα. 

Εξάλλου, η ομάδα καλωσορίζει προτάσεις, ή και ιδέες για συνδιοργάνωση projects ή άλλου είδους συνεργασία και από άλλες καλλιτεχνικές ομάδες, ή/και θεωρητικούς/ιστορικούς της Τέχνης. Αυτές οι προτάσεις θα πρέπει να διατυπώνουν σε ένα έγγραφο/κείμενο μία σαφή και συγκεκριμένη ιδέα, και αν προτείνουν τρόπο, χρόνο και τόπο υλοποίησης της, με επισήμανση του ρόλου που επιθυμεί να έχει στο project ο προτείνων την ιδέα, μαζί με στοιχεία επικοινωνίας ή και όποια άλλη λεπτομέρεια θεωρεί σχετική. 

Σχετικά με την  ARC - Art Revisited Collective
Η ARC - Art Revisited Collective είναι μία ομάδα Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την τέχνη τους, αλλά και να δημιουργήσουν ένα όχημα στήριξης του οράματος τους και της συνεργασίας τους ικανό να στηρίξει δράσεις, προβάλλοντας μία ολοκληρωμένη άποψη για την σύγχρονη τέχνη σήμερα.