ARC | Ανοικτή Πρόσκληση Ενδιαφέροντος προς εικαστικούς καλλιτέχνες

Κώστας Μεννής, "Ανάδυση", Μικτά μέσα σε καμβά, 2015
Απευθύνουμε ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς κάθε εικαστικό καλλιτεχνη από όλη την Ελλάδα με στόχο να την συνεργασία στις δράσεις μας, ή/και την συμμετοχή στην συλλογικότητά μας, με προθεσμία τις 15 Μαρτίου 2019. Σε όσους και όσες επιλεγούν αρχικά θα προταθεί η ανοικτή έκθεση με την διοργάνωση της ARC των έργων τους τον Απρίλιο του 2019 σε έκθεση στην Αθήνα, όπου θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν αδιαμεσολάβητα  το έργο τους στα μέλη της συλλογικότητας μας, αλλά και, με την ευκαιρία,  στο Αθηναϊκό φιλότεχνο κοινό, και μέσα από την διαδικασία να μας γνωρίσουν, ενώ σε μας θα δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουμε το έργο τους, όπως πραγματικά πρέπει κανείς να γνωρίζει το έργο ενός καλλιτέχνη -δηλαδή ζωντανά, και αδιαμεσολάβητα. Μέσα από αυτή την διαδικασία θα επιλεγούν νέα μέλη, θα γίνουν προτάσεις και συζητήσεις για σύμπραξη στην υποστήριξη και προβολή έργου, και την διοργάνωση δράσεων.

Όροι και προϋποθέσεις /Ποιους αφορά η Πρόσκληση
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να μας στείλουν στην Ελληνική Γλώσσα:

  1. ένα βιογραφικό, 
  2. μία δήλωση (statement) για το έργο τους, 
  3. στοιχεία επικοινωνίας 
  4. περισσότερα από 4 ενδεικτικά έργα, μαζί με τις περιγραφές τους, τις διαστάσεις τους, τα υλικά τους, ή οποιαδήποτε σχετική λεπτομέρεια θα μας βοηθήσει μέσω της ατελούς φωτογραφικής παρουσίασης τους να καταλάβουμε καλύτερα τι βλέπουμε. 

...μέχρι τις 20 Μαρτίου 2019 στο arcgreece@gmail.com, ή/και με την χρήση WeTransfer για "βαριά" αρχεία που δεν μπορούν εύκολα να σταλούν με email. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται κατά κύριο λόγο σε εικαστικούς καλλιτέχνες ηλικίας 25 - 45 οι οποίοι έχουν ως κύριο μέσο έκφρασης την ζωγραφική, την χαρακτική, την εικαστική φωτογραφία, την γλυπτική και τις  εικαστικές εγκαταστάσεις (installation).

Η παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος δεν αφορά μόνο πτυχιούχους των Ελληνικών Σχολών Καλών Τεχνών, αλλά η σοβαρή, συνεχής και συνεπής προσπάθεια, παρουσία στα εικαστικά πράγματα, το άρτιο, προσεγμένο και τεκμηριωμένο έργο, η "άποψη" και οι δουλεμένες πρωτοποριακές ιδέες θα συνεκτιμηθούν στις επιλογές μας. Στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος η ομάδα θα εξετάσει και την συνεργασία και με άλλες ομάδες, συλλογικότητες, ή άλλα εικαστικά σχήματα καλλιτεχνών που συμπεριλαμβάνουν περισσότερα του ενός ατόμου.

Δεσμευόμαστε να εξετάσουμε κάθε πρόταση που θα μας γίνει, εφόσον είναι πλήρης και περιλαμβάνει το υλικό που ζητάμε. Δεν θα απαντήσουμε σε προτάσεις που δεν περιλαμβάνουν τα ζητούμενα της υποβολής ή είναι εκπρόθεσμες.

Σχετικά με την ARC
H ARC είναι μια ανεξάρτητη συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών, ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη το 2018 αποτελείται από 14 μόνιμα μέλη και περισσότερους από 50 affiliates από όλη την Ελλάδα, και μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει δράσεις, projects και εκθεσιακή δραστηριότητα εμπορική και μη. Τα μέλη της παράγουν συντονισμένες, ομαδικές, τμηματικές, αλλά και ατομικές δράσεις αλληλοϋποστηριζόμενα, με τον συντονισμό και την υποστήριξη ως προς την διοργάνωση του Εικαστικού Επιμελητή κ. Πάρη Καπράλου, αλλά και άλλων Θεωρητικών, Ιστορικών της Τέχνης και άλλων παραγωγικά εμπλεκομένων στον χώρο των εικαστικών τεχνών που συμβάλλουν στον διάλογο και την προαγωγή τους. Πληροφορίες και διευκρινίσεις δίνονται με email στο arcgreece@gmail.com, μήνυμα στο Facebook Group ή/και me απευθείας τηλεφωνική επικοινωνία προς τον Συντονιστή της συλλογικότητας Πάρη Καπράλο που είναι εξουσιοδοτημένος από τα μέλη της να τις απαντά (0030)6948813460.