Συνεργασία της ARC με τον Πάρη Καπράλο

Photo by Antonia Gkamboura / All rights reserved | Depicted painting
detail by George Karafotias
H σύμπραξη εικαστικών καλλιτεχνών ARC (Art Revisited Collective) με χαρά ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ανεξάρτητο Εικαστικό Επιμελητή κ. Πάρη Καπράλο. Αντικείμενο της συνεργασίας είναι η διαχείριση  των οργανωτικών θεμάτων που σχετίζονται με την λειτουργία της, καθώς επίσης την συγκρότηση και τεκμηρίωση των δράσεων, πρωτοβουλιών αλλά και της παρουσίας των μελών της. Σε εύλογο χρόνο ο κ. Καπράλος θα συγκροτήσει διαχειριστική ομάδα υπό τον συντονισμό του, η οποία θα επιμελείται την παρουσία τόσο ατομικά των μελών της σύμπραξης, όσο και την συνολική παρουσία της και τις δράσεις της, καθώς επίσης την διερεύνηση ευκαιριών για προβολή και συνέργειες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η ομάδα θα αποτελείται από Θεωρητικούς και Ιστορικούς της Τέχνης, Graphic Designer, Τεχνικούς Εκθέσεων, και άλλες ειδικότητες που ίσως κριθούν απαραίτητες. Υπογραμμίζεται ότι ο ρόλος του κ. Καπράλου και της διαχειριστικής ομάδας είναι καθαρά εκτελεστικός στους τομείς της Προβολής, της Επικοινωνίας, της δημιουργίας ευκαιριών και της Οργάνωσης των Δράσεων. Οι αποφάσεις και το περιεχόμενο των δραστηριοτήτων της σύμπραξης είναι και θα παραμείνει αντικείμενο των Ιδρυτικών Μελών της, που είναι όλοι εικαστικοί καλλιτέχνες.

Ο κ. Πάρης Καπράλος είναι Εικαστικός Επιμελητής, ο οποίος έχει διατελέσει για σειρά ετών Επιμελητής της Myrό Gallery, Συντονιστής των Διεθνών Συμποσίων της Greek Marble Initiative και διευθυντής του τομέα Τέχνης του Antiques House. Γεννήθηκε στην Αθήνα, ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος της σχολής  Graphic Design του  πανεπιστημίου του Staffordshire (Stoke on Trent, UK) και στην σπούδασε Οικονομικά στο ΟΠΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα). Ασχολήθηκε για 11 χρόνια επαγγελματικά με την δημοσιογραφία σε Αθηναϊκές εφημερίδες,περιοδικά και ιστοσελίδες, και για 8 χρόνια με την διοργάνωση διεθνών συνεδρίων και business events στον χώρο της Τεχνολογίας.

Η ARC (Art Revisited Collective / “Συλλογικότητα για την αναθεώρηση της Τέχνης”)  είναι μία σύμπραξη εικαστικών καλλιτεχνών με βάση την Ελλάδα, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προωθήσουν την τέχνη τους, αλλά και να εγκαινιάσουν ένα όχημα στήριξης του οράματος τους και της συνεργασίας τους ικανό να δημιουργήσει και να στηρίξει δράσεις, προβάλλοντας μία ολοκληρωμένη άποψη για την σύγχρονη τέχνη σήμερα, με διεθνή απεύθυνση. Η σύμπραξη ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2018, με ιδρυτικά μέλη τους Σταύρο Αποστόλου, Καληάνθη Βογδοπούλου, Άννα Γκιώτη, Ορέστη Διαμάντη, Χριστίνα Ζυγούρη, Στυλιάνα Κατσιάρη, Φώτη Κλογέρη, Αγγελική Κουρμουλάκη, Χρύσα Μπαρζόκα, Γιάννη Πατραμάνη, Γιάννη Ρουμπάνη, Κατερίνα Χρήστου  και το εικαστικό ζεύγος ADDmyview (αποτελούμενο από τους Χριστίνα Μαυροπαίδη και Γιώργο Σουλεκίδη). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στην διεύθυνση arcgreece.blogspot.com