Αναδρομική έκθεση της Αγγελικής Κουρμουλάκη στο 1ο Arts and Crafts Festival -Capsis στην Θεσσαλονίκη

Μία αναδρομική έκθεση στο έργο της  ζωγράφου Αγγελικής Κουρμουλάκη με τίτλο “Ονειροτρόπια 2  /γραμμή βαθιά, καμπύλη” που καλύπτει μια περίοδο 20 ετών θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του  Arts and Crafts Festival - Capsis by Antiques House, στις Αίθουσες "Σιθωνία" στον 2ο όροφο  του Συνεδριακού Κέντρου του Ξενοδοχείου  Capsis (Μοναστηρίου 16, Θεσσαλονίκη) 21-23 Δεκεμβρίου 2018. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 20.00 (οκτώ το βράδυ), και υποστηρίζεται οργανωτικά από την Συλλογικότητα Εικαστικών Καλλιτεχνών ARC. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

Η έκθεση αποτελείται από ένα σύνολο 36 έργων με  υφολογικές μεταξύ τους διαφοροποιήσεις, που βρίσκονται σε ανοιχτή συνομιλία με τη δημιουργό τους σήμερα.  Ανακαλύπτουν το μυστηριακό νήμα που τα συνδέει νοηματικά μέσα στο χρόνο και πλέκουν μ΄ αυτό μία ενιαία ιστορία υπαρξιακής αναζήτησης και αυτογνωσίας, στην οποία μπορεί κανείς να αναγνωρίσει προσωπικά του κομμάτια. Μία ποιητική αφήγηση για τον κύκλο ζωής της θηλυκής ψυχής, από τη σύλληψή της ως την αυτοπραγμάτωση και το θάνατο, που περικλείεται σε ένα καλαίσθητο εικονογραφημένο βιβλίο και συνοδεύει την έκθεση.

Πρόκειται για το δεύτερο μέρος της σειράς «Ονειροτρόπια», μια σειρά που διατρέχεται από την ιδέα του ονείρου σε όλες του τις μορφές και αναπτύσσεται στο τρίπτυχο «εικαστική έκθεση-βιβλίο-διαδραστική θεατρική παράσταση» διερευνώντας τη σχέση ανάμεσα σε έργο τέχνης - καλλιτέχνη -κοινό.

Στην διάρκεια των εγκαινίων οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να δοκιμάσουν μια σειρά από εκλεκτά κρασιά των Οινοποιείων Κεχρή.

Εγκαίνια: Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 20.00
Ώρες / Μέρες: Παρασκευή 17.00 – 22.30, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 22.30
Χορηγός Εγκαινίων: Οινοποιεία Κεχρή, www.kechris.gr




Συνοπτικό Βιογραφικό
Η Αγγελική Κουρμουλάκη γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έκανε πολυετείς ιδιωτικές σπουδές στα εικαστικά και συνεχίζει με διαρκή προσωπική έρευνα. Παρακολούθησε βιωματικά εργαστήρια δραματοθεραπείας, ψυχοδράματος και ομάδων αυτογνωσίας. Επί σειρά ετών υπήρξε δραστήριο μέλος της εικαστικής ομάδας “Πολυεργαστήρι” και της θεατρικής ομάδας “Θεατρικό εργοτάξιο”,  ενώ αντίστοιχα διετέλεσε προϊσταμένη εικαστικών σπουδών στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Θέρμης. Μεταξύ άλλων, ασχολήθηκε συστηματικά με τη διδασκαλία των εικαστικών και τη σκηνογραφία και περιστασιακά με τη συντήρηση επιτοίχιων έργων τέχνης και διακόσμησης. Επιπρόσθετα, ασχολήθηκε με την εικονογράφηση του παιδικού βιβλίου, ενώ  έχει γράψει και εικονογραφήσει τα ποιητικά παραμύθια “Ονειροτρόπια” (εκδόσεις  iwrite) και “Ονειροτρόπια 2” (εκδόσεις  Σαιξπηρικόν). Παρουσίασε το έργο της σε 7 ατομικές και 15 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, καλλιτεχνικής μάσκας και κούκλας. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και συμπράττει με την Συλλογικότητα Εικαστικών Καλλιτεχνών  ARC.