Η ARC παρουσιάζει: The Lobby Project στο 1o Arts & Crafts Festival -Capsis, Θεσσαλονίκη

"Κλόουν", πίνακας της Φωτεινής Μπουχάρα
“Καρνάγιο”, χαρακτικό, μελάνι ζάχαρη,
τονική οξυγραφία με διχρωμία σε χαρτί
έργο της Καληάνθης Βογδοπούλου
H συλλογικότητα καλλιτεχνών ARC σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την έκθεση μελών & φίλων της καλλιτεχνών στο The Lobby Project, το οποίο λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο του 1oυ Arts & Crafts Festival -Capsis by Antiques House 21 – 23 Δεκεμβρίου 2018, στον 2ο όροφο του Συνεδριακού κέντρου του Ξενοδοχείου Capsis (Μοναστηρίου 16, Θεσσαλονίκη). Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 19.00 (επτά το απόγευμα). Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος, Συντονιστής και Επιμελητής της Art Revisited Collective (ARC).

Στο κείμενο επιμέλειας σημειώνεται μεταξύ άλλων: “Lobby Art ονομάζονται από την δεκαετία του '60 και εξής διακοσμητικά έργα τέχνης και στοιχεία διακόσμησης που στόχο έχουν να κάνουν πιο ευχάριστη την αναμονή σε αυτούς, κατά τον κενό χρόνο πριν την μετάβαση τους σε μια συνάντηση. Σε αυτό το πλαίσιο τα έργα τέχνης που προτιμώνται μπορεί να είναι ενδιαφέροντα κατά την ιστορική έννοια (γκραβούρες με ιστορικά θέματα είναι προτιμητέα από πολλά ξενοδοχεία στην Ελλάδα ή απλά ευχάριστα έργα. Η διαλεκτική του  The Lobby Project προτείνει μία άλλη οπτική, στην πραγματικότητα ουτοπική για τα ζητούμενα της συγκεκριμένης πρακτικής. Αντίθετα από το κοινό “lobby art” το The Lobby Project συνδυάζοντας σύγχρονη Γλυπτική, Χαρακτική, Ζωγραφική, Εικονογραφία και Σχέδιο αντιπροτείνει μία τέχνη οξεία, με άποψη και κοινή συνισταμένη την εκφραστικότητα του τρόπου και την σαφήνεια του μηνύματος, δημιουργώντας έναν “διάδρομο” και προς τις άλλες εκθέσεις που φιλοξενούνται στις αίθουσες του ίδιου ορόφου, εισάγωντας τον επισκέπτη στην άποψη, ότι η Τέχνη οφείλει να είναι παρεμβατική προς την πραγματικότητα και να ενισχύει νέες σκέψεις, όχι ουδέτερη στα πράγματα”.

Έργο της Art Kallista
“Απώλεια”, σχέδιο σε χαρτί, μαρκαδοράκι,
μαρκαδόρος ,πένα, μελάνι μαύρο,
έργο της Άννας Γκιώτη
Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι εικαστικοί καλλιτέχνες της ARC Καληάνθη Βογδοπούλου (Χαρακτική), Άννα Γκιώτη(Εικονογραφικό Σχέδιο), Μαρία Μιντιούρη (Ζωγράφος) που υποδέχονται τους Ολυμπία Ζήση(εικονογράφιση), Ιουλία Μακρή(Ζωγραφική), Γιώργος Μπαρδάκας(Γλυπτική), Φωτεινή Μπουχάρα(Ζωγραφική), Ιωσήφ Τερζόπουλος(Ζωγραφική). Guest Artist: Art Kallista.

Εγκαίνια: Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου στις 19.00
Ώρες / Μέρες: Παρασκευή 17.00 – 22.30, Σάββατο & Κυριακή 10.00 – 22.30