Artists4art | Κανονισμός Λειτουργίας ομάδας συζητήσεων

Πλατφόρμα εξωστρέφειας της εικαστικής συλλογικότητας  ARC -Art Revisited Collective και δημιουργίας μίας κοινότητας με στόχο τον παραγωγικό  διάλογο και τον συντονσμό/συνέργεια σε δράσεις. Μια πρωτοβουλία προαγωγής των εικαστικών με στόχο συνέργειες & δράσεις για την ανάδειξη του λειτουργικού ρόλου της Τέχνης στην Ελληνική κοινωνία.

Σε αυτό το πλαίσιο δημιουργήθηκε μία ομώνυμη σελίδα στο Facebook (στο εξής αναφερόμενη ως  "η Σελίδα") με στόχο να δράσει ως ψηφιακό forum ιδεών, κριτικής, και συντονισμού. Δείτε την ΕΔΩ.

Προκειμένου ο διάλογος να είναι παραγωγικός θα ακολουθηθουν πιστά οι εξής κανόνες λειτουργίας:

Στην σελίδα θα γίνονται 4 τυποι αναρτήσεων:
(α) Αναρτήσεις της συλλογικότητας σχετικά με το project, 
(β) Προσκλήσεις ενδιαφέροντος συμμετοχής σε δράσεις που εντάσσονται στο project, 
(γ) Αναρτήσεις κειμένων/προτάσεων/θεμάτων για συζήτηση που εντάσσονται στο project από οποιοδήποτε μέλος της σελίδας ή/και της συλλογικότητας, 
(δ) Ανακοινώσεις δράσεων και τεμηρίωση τους (βίντεο, φωτογραφίες, άρθρα, κ.α.)

Οι αναρτήσεις κειμένων/προτάσεων/θεμάτων για συζήτηση θα παραμένουν ως κορυφαίες αναρτήσεις (δλδ. θα γίνονται "pinned" κατά την ορολογία του Facebook) για τις πρώτες 4 ημέρες από την ανάρτηση του, ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε όλους να τις δουν και να τις σχολιάσουν αν θέλουν, καθώς δεν θα "καλύπτονται" από νεότερες αναρτήσεις.

Οι αναρτήσεις αυτές γίνονται είτε από τους Διαχειριστές της σελίδας, είτε και από οποιονδήποτε συνδεδμένο μέλος της σελίδας (μετά την έγκριση τους απο τους Διαχειριστές). Όλες οι αναρτήσεις θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από κείμενο στα Ελληνικά ή τα Αγγλικά που να εξηγεί συνοπτικά τι είναι η ανάρτηση, και να αναφέρει επιγραμματικά το ζητούμενο (π.χ. "Πρόταση για εικαστική παρέμβαση", ή, "θέμα για συζήτηση", κλπ). ΕΑΝ δεν είστε σίγουρος για το πως πρέπει να αναρτήσετε κάποιο θέμα, μπορείτε να επικοινωνείτε με μήνυμα προς την Σελίδα Artists4art ώστε να σας βοηθήσουμε ή να σας καθοδηγήσουμε σχετικά.

Τον βαθμό της συμβολής σας σε όλα αυτά τον αποφασίζετε εσείς. Μπορείτε να συμβάλλετε πολυ, λίγο ή και ελάχιστα. Όλοι μας μπορούμε να είμαστε χρήσιμοι και ενδιαφέροντες ο ένας για τον άλλον σε αυτή την προσπάθεια: κανείς δεν είναι "λίγος", κανείς δεν περισσεύει.



ΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ / ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Ελάχιστα πράγματα που δεν έχουν θέση εδώ. Σε αυτά εντάσσεται η διαλεκτική μίσους, η λογοκρισία, ο ρατσισμός (κοινωνικός, έμφυλος, φυλετικός ή άλλος), οι κομματικές συζητήσεις, η λογοκλοπή, οι προσωπικές επιθέσεις, οι προσβολες και απρεπείς συμπεριφορές, η προσωπική διαφήμιση και οι εμπορικές πωλήσεις

Επιπλέον, δεδομένου ότι η Σελίδα μας θέλουμε να παραμείνει ανοικτή σε όλους, δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε περιεχόμενο που οι κανόνες του Facebook απαγορεύουν, και δεν ευθυνόμαστε εφόσον κάποιος αναρτήσει τέτοιο υλικό, για τυχόν αφαίρεση του από το σύστημα.

Η Σελίδα δεν υποστηρίζει τα "ΟΧΙ", τα "ΜΗ", και τα "ΔΕΝ". Συνεπώς δεν θα προβάλλει διαμαρτυρίες, συγκρούσεις, δίκαια ή μη αιτήματα συνδικαλιστών ή δικαιωματιστών, και άλλων συναφών δραστηριοτήτων, όχι απαραίτητα επειδή δεν τα θεωρεί σημαντικά, αλλά επειδή δεν αφορούν το αντικείμενο της. Θεωρούμε πως υπάρχουν άλλων τύπων ομάδες ή πλατφόρμες που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους δράσεις. Η  σελίδα μας υπηρετεί άλλο σκοπό.

Ωστόσο, δεν θα περιορίσουμε την άσκηση κριτικής απο οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε, και σε ο,τιδήποτε, εφόσον αυτή συμβαίνει μέσα σε αποδεκτά πλαίσια κοινής ευγένειας και χωρίς να παραβιάζει τίποτα από τα παραπάνω.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑΓΩΝ / ΒΕΛΤΙΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ / ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ / ΕΙΔΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ
Προτάσεις αλλαγών, βελτιώσεων, διόρθωση λαθών, ή επαανόρθωση σε περίπτωση που κάποιος θίγεται προσωπικά από κάτι που διατυπώθηκε σε ανάρτηση (προσοχή: όχι σε σχόλιο, διότι δεν θα εφαρμόσουμε λογοκρισία, παρά μόνο διαγραφή σχολιών σε περίπτωση που παραβιάζονται οι κανόνες που αναφέρονται σε αυτό το έγγραφο), προτάσεις συνεργασίας με την Συλλογικότητά μας ή στο πλαίσιο του project δεν διατυπώνονται με αναρτήσεις ή σχόλια, αλλά με μήνυμα προς την Σελίδα ή την Συλλογικότητα (email: arcgreece@gmail.com).